Falafel s jogurtem

Suroviny na 4 porce:

600 ml bílého jogurtu

350 g hrachu

2 chilli papričky

1 l oleje

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička římského kmínu

4 lžičky soli

1 l vody

Postup:

Uvařený hrách nechte okapat a rozmixujte ho s nakrájenou čili papričkou, práškem do pečiva a 1 lžičku soli, až se vytvoří hladká pasta.Přidejte trochu vody a dobře propracujte, až je tak řídká, že jedna kapka bude plavat na vodě. Nechte stranou ½ lžičky soli a zbytek rozpusťte v horké vodě.   Na pánvi rozehřejte olej, vkládejte kousky těsta a smažte je po všech stranách.

Po osmažení falafely nechte okapat a vložte je do slané vody, aby nasákly. Po 20–30 minutách, když se začínají světle zabarvovat, falafely vyndejte a z každé z nich jemně vymáčkněte přebytečnou vodu. Umístěte je na mísu a přelijte jogurtem smíchaným s ½ lžičky soli. Nakonec vše posypte mletým kmínem.

reklama
reklama

Komentáře