Famózní francouzské brambory

Suroviny:


  • 750 g – 1 kg brambor

  • 150 g šunkového salámu

  • 1 cibule

  • 3 vejce natvrdo

  • 1 kelímek smetany na vaření

  • máslo

  • 150 g eidamu 45 %

  • 1 lžíce plnotučné a dijonské hořčice

  • sůl, pepř a kyselé okurky


Postup:

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

Dáme do máslem vymazaného pekáčku – prokládáme je nakrájeným salámem, cibulí, a 2 vejci uvařenými natvrdo, nakrájenými na kostičky. V misce rozkvedlejme zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a obě hořčice.

Osolíme a opepříme podle chuti a směsí zalijeme brambory. Pečeme při vyšší teplotě (asi 200 stupňů) dozlatova. Podáváme s kyselými okurkami..

reklama
reklama