Fantastická čokoládová bábovka

Skutečně luxusní bábovka nejen pro milovníky čokolády.

Příprava: 65 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 11 Kč

Suroviny na 12 porcí

- 125 g kakaa

- 375 ml vroucí vody

- 180 g másla

- 350 g cukru krupice

- 3 vejce

- 180 ml mléka

- 2 lžíce bílého octa

- ½ lžičky soli

- 450 g hladké mouky

- 1 prášek do pečiva

Na polevu

- 125 ml šlehačky

- 200 g hořké čokolády

Postup

1. Kakao nasypte do misky a postupně přilévejte vařící vodu. Vymíchejte dohladka a nechte vychladnout.

2. Máslo vyšlehejte s cukrem do krému. Postupně zašlehejte vejce, prosetou mouku s kypřícím práškem, kakao a nakonec mléko, ocet a sůl. Těsto nalijte do formy a pečte při 180 ºC asi 45 minut.

3. Smetanu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte čokoládu. Vychladlou bábovku přelijte.

reklama

Komentáře

reklama