Fantastický strouhaný koláč

Suroviny:

Na těsto:


  • 350 g prosáté hladké mouky

  • 250 g másla

  • 5 žloutků

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 3 lžíce cukru


Na krém:

  • 5 bílků

  • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku

  • 150–200 g moučkového cukru

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 40–50 ml oleje

  • 500 g ovoce – maliny, borůvky nebo jahody


Postup:

Sypké přísady smícháme s nastrouhaným máslem, žloutky a vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozdělíme na dvě části. Jedna musí být větší. Zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 45 minut.

Připravíme plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Větší část těsta nastrouháme na plech a dáme péct na 20 minut při 180 stupních. Poté těsto necháme vychladnout.

Vmícháme do něj pudinkové prášky a postupně i olej. Na těsto navrstvíme krém, na krém ovoce a nastrouháme druhou, menší část těsta. Pečeme při teplotě 180 stupňů 10 minut shora i zespodu. Dalších 30 minut pouze shora.

reklama
reklama

Komentáře