Fazole v rajčatové omáčce

Bílé fazole s konzerovanými rajčaty vždycky chutnají dobře. Jen nezapomeňte na čerstvé bylinky.


Ingredience:


400 g konzervovaných bílých fazolí


300 ml hovězího vývaru


3 lžíce mouky


100 g slaniny


500 g konzervovaných krájených rajčat


1 lžíce sušené bazalky


2 kuličky nového koření 


1 lžíce bílého cukru 


2 lžíce obyčejného octa 


1 čerstvá paprika


sůl a pepř


čerstvá bazalka a petrželka na ozdobu


Postup:


Nejprve si v hrnci připravte z mouky a vody jíšku, pak ji zalijte 300 ml hovězího vývaru. Přidejte konzervovaná rajčata, bazalku, nové koření, sůl a pepř.


Na pánvi si opečte slaninu. Nyní do hrnce přidejte fazole, na kostky nakrájenou čerstvou papriku a dochuťte cukrem a octem.


Vařte ještě přibližně deset minut, pak vmíchejte slaninu. Fazole naservírujte do misky a bohatě posypejte čerstvou petrželkou a bazalkou.


Náš tip:


K tomuto pokrmu si nasucho opečte bílý chléb nebo bagetku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden