Fazolová brownies

Suroviny na 20 dílků:

● 700 g červ. fazolí

● 3 vejce

● 50 g másla

● 200 g vlašáků

● 50 g hořké čokolády (70%)

● 1 lž. medu nebo čekankového sirupu

● 3 lž. kakaa

Postup:

Fazole uvaříme a mixérem rozmixujeme na kaši. Máslo rozpustíme, ořechy umeleme, čokoládu nasekáme na kousky. Vše spojíme do těsta, které vlijeme do pekáčku na pečicí papír. Pečeme na 200 °C asi 1 hodinu. Brownies necháme vychladnout a pak nakrájíme.

Tato brownies jsou velice sytá, proto je krájíme na malé kousky. Ačkoliv neobsahují mouku ani velké množství tuku, dezert je stále kalorický a může zvýšit cukr v krvi (fazole obsahují sacharidy). V porovnání s klasickými čokoládovými brownies nejsou fazolová brownies zdrojem jen prázdných kalorií. Proto jsou vhodná např. na svačiny či ke kávě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden