Fazolová fajitas

Suroviny na 4 porce:

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 červená cibule chilli

1 konzerva červených fazolí

300 g hovězího masa

2 lžíce rajčatového protlaku

3 lžíce rostlinného oleje

1 limetka

4 tortilly

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, opepříme a posypeme trochou chilli koření. Maso pokapeme limetkovou šťávou a necháme odležet asi 1 hodinu. Zeleninu nakrájíme a osmahneme na pánvi. Po cca 10 minutách přidáme k zelenině maso. Po dalších asi 10 minutách přidáme rajčatový protlak a fazole, zamícháme a snížíme teplotu na minimum. Pokud vynecháme hovězí maso, přidáme dvojnásobnou porci fazolí. Ohřejeme tortilly, jakmile jsou hotové, můžeme servírovat. Podáváme je s připravenou faitas náplní, s ostrým kečupem a zakysanou smetanou.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama