Fazolová polévka s chilli

Suroviny na 4 porce:

300 g červených fazolí

2 l vody nebo zeleninového vývaru

čerstvý koriandr

8 stroužků česneku

2 červené papriky

1 lžíce kmínu

1 lžíce semínek koriandru

1 lžíce nového koření

4 lžíce olivového oleje

sůl

Postup:

Fazole namočíme na alespoň osm hodin. Poté je propláchneme a dáme vařit v zeleninovém vývaru. Vaříme cca 1 hodinu. Přibližně 1 hrníček vývaru odložíme stranou na později. Po dovaření si dáme stranou asi 1 hrníček fazolí (na ozdobu). Zbytek vývaru s fazolemi rozmixujeme. Přidáme česnek a chilli. Mezitím na suché pánvi osmažíme kmín, koriandr a nové koření. Stačí asi 2 minuty. Na pánev přilijeme rostlinný olej, na něm osmahneme česnek a chilli. Stačí 1,5 minuty, pozor, ať česnek nezhořkne. Poté zalijeme hrnkem vývaru, osolíme a opepříme, a pak obsah přelijeme k fazolím a znovu promixujeme. Nakonec polévku zahřejeme, ale už nevaříme. A můžete podávat. Fazolačku nalijeme do misek a ozdobíme celými fazolemi, případně snítkami koriandru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden