Fazolová polévka s masem

Hustou fazolačku můžete s krajícem chleba podávat i jako hlavní chod.

Příprava: 1 hod 45 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 32 Kč

Suroviny na 4 porce

- 400 g vepřové plece bez kosti

- 1 cibule

- olivový olej

- 5 bobkových listů

- 10 stroužků česneku

- sůl, pepř

- 200 g červených fazolí namočených přes noc

- 400 g rajčat z plechovky

- 100 ml bílého vína

Postup

1. Nasekanou cibuli orestujte v hrnci s trochou oleje. Osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a česnek nakrájený nadrobno.

2. Maso nakrájejte a orestujte spolu se základem. Osolte a opepřete. Až se maso zatáhne, přidejte fazole, podlijte vínem a povařte. Přidejte rajčata, zalijte horkou vodou a vařte pod pokličkou asi 90 minut.

reklama

Komentáře

reklama