Můj kousek štěstí

Fazolová pomazánka

Objevte kouzlo luštěninových pomazánek třeba s touto dobrotou z bílých fazolí. Skvělá je i na topinky.

Potřebujete:

✿ 300 g bílých uvařených fazolí (nebo fazole v konzervě ve slaném nálevu)
✿ 2 vejce
✿ 1 cibuli
✿ 70 ml olivového oleje
✿ sůl, pepř
✿ 1 oranžovou papriku
✿ čerstvou petrželku

1. Fazole uvařte v neosolené vodě se špetkou jedlé sody doměkka, nebo použijte rovnou fazole z konzervy - ty ale propláchněte vodou. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je, oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

2. Uvařené fazole, či fazole z konzervy, vložte do mixéru a spolu s olejem je rozmixujte dohladka na pastu. V případě potřeby můžete zředit trochou vody.

3. Ke vzniklé fazolové hmotě přidejte pokrájená vajíčka a cibulku, podle chuti osolte a opepřete a dobře promíchejte. Podávejte s tmavým chlebem ozdobené paprikou a zelenou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden