Můj čas na kafíčko

Fazolové lívance

Ingredience: 4 porce

1 konzerva bílých fazolí

1 uvařená brambora

1 hrnek uvařené quinoy

1 cibule

1 vejce

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce nasekané petrželky

sůl

pepř

strouhanka

olej na smažení

Postup:

Polovinu fazolí rozmačkejte vidličkou. Dejte je do mísy, přidejte zbylé fazole, vidličkou rozmačkané brambory, najemno nakrájenou cibuli, quinou, vejce, mouku a petrželku. Směs osolte, opepřete a vypracujte tvárné těsto.

Vytvarujte z něho karbanátky. Karbanátky obalte ve strouhance. Smažte je na oleji z obou stran dozlatova. Po usmažení je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Na dochucení se hodí i tatarská omáčka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden