Můj kousek štěstí

Fazolový guláš

Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena: 68 Kč

Bezmasá jídla jsou v kurzu. Fazolový guláš však jistě přijde k chuti i masožravcům, pokud ne, přidáte klobásku.

Suroviny


  • 400 g fazolí (v suchém stavu)

  • 140 g rajský protlak

  • 1 velká cibule

  • 1 mrkev

  • 2 lžíce kukuřice

  • 4 stroužky česneku

  • majoránka mletá paprika - sladká i pálivá sůl, pepř, olej


Postup

  1. Fazole si namočíme den předem, nejlépe přes noc.

  2. Druhý den zbytek vody nesléváme, přidáme oškrábanou mrkev vcelku a dáme vařit. Vodu dolijeme dle potřeby. Vaříme cca 35 – 40 minut.

  3. Nakrájíme si cibuli a osmažíme ji na oleji, pak vmícháme protlak, prolisovaný česnek a koření a za stálého míchání krátce povaříme.

  4. Jen pro masožravce: pokud by nebyli schopní překonat to, že v guláši by nebylo maso, je možné přidat na kolečka nakrájenou klobásku a lehce ji zasmahnout v základu.4Uvařené fazole s mrkví slijeme a přidáme do připraveného základu.

  5. Mrkev nakrájíme na kolečka či kostičky, přidáme sterilovanou kukuřici a promícháme a podle vlastní chuti ještě přisolíme nebo opepříme..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden