
Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena: 68 Kč
Bezmasá jídla jsou v kurzu. Fazolový guláš však jistě přijde k chuti i masožravcům, pokud ne, přidáte klobásku.
Suroviny
- 400 g fazolí (v suchém stavu)
- 140 g rajský protlak
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- 2 lžíce kukuřice
- 4 stroužky česneku
- majoránka mletá paprika - sladká i pálivá sůl, pepř, olej
Postup
- Fazole si namočíme den předem, nejlépe přes noc.
- Druhý den zbytek vody nesléváme, přidáme oškrábanou mrkev vcelku a dáme vařit. Vodu dolijeme dle potřeby. Vaříme cca 35 – 40 minut.
- Nakrájíme si cibuli a osmažíme ji na oleji, pak vmícháme protlak, prolisovaný česnek a koření a za stálého míchání krátce povaříme.
- Jen pro masožravce: pokud by nebyli schopní překonat to, že v guláši by nebylo maso, je možné přidat na kolečka nakrájenou klobásku a lehce ji zasmahnout v základu.4Uvařené fazole s mrkví slijeme a přidáme do připraveného základu.
- Mrkev nakrájíme na kolečka či kostičky, přidáme sterilovanou kukuřici a promícháme a podle vlastní chuti ještě přisolíme nebo opepříme..