Moje sladké tajemství

Felix jí zvelebuje společný domov

Je to důkaz manželovy oddanosti?

Jejich pražská vila roky chátrala, ostatně stejně jako vztah jejích majitelů. Teprve během posledního roku se rozběhly stavební práce. Zbývá jen pověsit obrazy a leccos zvelebit, pokud možno i manželství. Vinohradskou vilu si manželé Dagmar Patrasová (66) a Felix Slováček (78) pořídili v roce 1983.

Přišla milenka, dům chátral

Leč v jisté době počala honosná pražská vila vysloveně chátrat – nápadně to korespondovalo s obdobím, kdy si saxofonista pořídil milenku Lucii Gelemovou (38). Rozhlašoval, že teď bydlí v paneláku a na vlhnoucí stěny, přerostlé túje či altánek zarostlý bodláčím se může vykašlat.

Bylo mu to jedno. V prosinci před třemi lety nechal rozkopat záchod a koupelnu ve snaze o opravu, ale pak se mu zachtělo zajet si na výlet do Londýna. Doma nechal manželku v pekelných podmínkách, bez vody a tepla. Byl advent.

Čekala sedm let, než se Felix umoudří.

Dáda zachráněna vlčákem

Loni v domě pro změnu hořelo. Dádu zachránil zodpovědný vlčák, vzbudil ji a táhl ven, a tak se znovu narodila. Vyhořela strojovna u bazénu. Ukázalo se, že nezbytná bude i nová elektroinstalace.

Felix doslova řekl, že Gelemová je pro něj mrtvá.

A tak se muzikant po rozchodu s o čtyřicet let mladší milenkou rozhodl pro urychlenou rekonstrukci, i když stavební práce nenávidí. Důkaz lásky? Doufejme.

„Stěny byly vlhké a plesnivěly. O dům se člověk holt musí starat, všechno chátrá,“ řekl Felix. Zbývá jen pověsit obrázky. A ještě něco zbývá: zrekonstruovat vzájemný vztah. Teprve pak se bude v opraveném vinohradském sídle bydlet jedna báseň.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden