Fettuccine s krevetami a česnekem

Suroviny na 4 porce:

250 g těstoviny fettuccine (širší nudle)

500 g středně velkých syrových oloupaných krevet

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

8 lžic másla

4 stroužky česneku nasekaného nadrobno

1/2 lžičky sušeného oregána

1/2 lžičky drceného chilli

2 hrnky čerstvé rukoly

1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu

2 lžíce čerstvé nasekané hladkolisté petržele

Postup:

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je. Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou. Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.

Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou. V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán. Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.

reklama

Komentáře

reklama