Fettuccine s krevetami a česnekem

Suroviny:


  • 250 g těstovin, např. fettuccine

  • 250 g středně velkých krevet

  • mořská sůl

  • čerstvě namletý pepř

  • 8 lžic másla

  • 4 stroužky česneku

  • 2½ lžičky oregana

  • 2½ lžičky drcených chilli vloček

  • 2 hrnky čerstvé rukoly

  • ¼ hrnku nastrouhaného parmazánu

  • 2 lžíce čerstvé petržele


Postup:

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu, tak, aby byly al dente, na skus. Scedíme je. Oloupané krevety okořeníme solí a pepřem a dáme zatím stranou.

Ve velké pánvi rozpustíme na středním plameni 2 lžíce másla, přidáme oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujeme, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.

Do pánve přidáme krevety a za občasného míchání je restujeme asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjmeme z pánve a necháme stranou. V pánvi rozpustíme zbývajících 6 lžic másla. Vmícháme uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán.

Mícháme asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmícháme krevety a ihned podáváme posypané nasekanou petrželí.

reklama

Komentáře