Moje šťastná hvězda

Fettuccine s kuřecím masem

Fettucinne je druh těstovin. A se smetanovou omáčkou jsou skutečně lahodné.


Suroviny:


200 g kuřecích prsou


400 g těstovin fettuccine


300 ml smetany ke šlehání


100 g strouhaného sýru 


1 malá cibule


sůl, pepř 


30 g másla


čerstvá petrželka na ozdobu


Postup:


Těstoviny uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpalte máslo. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky.


Kuřecí maso omyjte, případně odblaňte, a nakrájejte ho na větší kousky. Osolte ho a opepřete.


Maso orestujte na pánvi, a jakmile bude akorát na skus, přidejte do pánve smetanu a nastrouhaný sýr, například goudu nebo eidam.


Pokrm promíchejte a pak na pánev přidejte uvařené těstoviny. Pod pokličkou, zhruba deset minut, pokrm povařte. Posypejte ho petrželkou, podle libosti dochuťe drceným pepřem a podávejte.


Tip pro lepší chuť


Vydatnou smetanovou omáčku můžete připravit i z více druhů sýrů. Výborně chutná kombinace eidamu, nivy a mozzarelly.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden