Můj čas na kafíčko

Fialové šampony? To je záchrana pro blondýny!

Chcete mít zářivě blonďaté vlasy, jenže výsledkem je po čase podivně zažloutlý odstín. Vězte, že vás zachrání takzvané silver šampony, které dokážou skoro jako zázrakem vytáhnout ty správné odstíny pro platinovou blond.

Proč jsou zase žluté?

Nevzhledná žlutá blond je většinou výsledkem domácího barvení, ale ani v kadeřnictví nemáte vyhráno. I když od kadeřníka odcházíte s perfektní studenou blond, teplé odstíny se po čase opět objeví.

Je to přirozený proces, kterému však v létě hodně pomáhá slunce, chlór nebo například slaná voda. Právě proto je třeba poskytnout vlasům péči v podobě stříbrného šamponu.

Správný šampon pomáhá.

Fialové pigmenty jsou klíčem na žluté tóny

Proč se říká takovým šamponům fialové? Právě kvůli jejich fialovým pigmentům. Dokážou s nimi vyladit nechtěné žluté tóny a jsou ideální péčí pro blond nebo šedé vlasy, melír či ombré.

Fialová a žlutá stojí v barevném spektru proti sobě, a proto se dokážou navzájem vyrušit. Jde tedy o ideální šampon na žluté tóny, na jiné vám bohužel pravděpodobně nezabere.

Jak ho používat?

Před použitím mějte na paměti, že šampon pro blond vlasy není klasický pečující produkt. Nechte ho proto odvést dobrou práci s barevnými tóny a po jeho vymytí použijte ještě šampon, kondicionér nebo masku s péčí na míru vašim vlasům. I ten nejlepší fialový šampon by totiž sám o sobě vlasy zbytečně zatěžoval, a mohly by se začít víc lámat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden