Fíková galetka s džemem

Šťavnaté fíky na malinovo-tvarohové peřině zabalené v křupavém sladkém těstu, to je vynikající a zdravá galetka.

Suroviny

Na těsto - 260 g hladké mouky - 2 lžíce másla - 150 ml vody - 1 lžíce pískového cukru - špetka soli

Na náplň - 3 lžíce třtinového cukru - 100 g měkkého tvarohu - 3 lžíce malinového džemu - 6 čerstvých fíků - 1 lžíce moučkového cukru

Postup

1. Mouku smíchejte s máslem, vodou, cukrem a špetkou soli. Rychle vypracujte křehké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 15 minut do lednice.

2. Připravte si náplň. Cukr smíchejte s tvarohem a malinovým džemem. Fíky očistěte, odstraňte stopku a nakrájejte na měsíčky.

3. Těsto rozválejte na pomoučené desce na tenkou kulatou placku. Ochucený tvaroh rozetřete do středu galetky tak, aby okraje zůstaly suché. Navrch dejte pokrájené fíky a posypte moučkovým cukrem.

4. Okraje galetky přehněte, propíchněte je na několika místech vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 35 až 40 minut.

reklama
reklama

Komentáře