Filety na broskvovém salátku

Velmi rychlý a výborný oběd, který si oblíbí hlavně vaše vnoučata, a to díky sladkým a šťavnatým broskvím.

Ingredience: 4 kuřecí prsa, 6 lžiček sójové omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru, 4 lžíce drůbežího vývaru, 4 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžičky medu, 4 lžičky chilli koření,  špetka soli a pepře

Postup: V misce smíchejte olej, dvě lžičky sójové omáčky a špetku zázvoru. Touto marinádou potřete kuřecí prsa, nemusíte vůbec šetřit, a uložte na alespoň 10 minut do ledničky.

Poté prsa přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte pod grilem při nejvyšší teplotě. V polovině pečení maso otočte. Mezitím si omyjte broskve, zbavte je pecky a nakrájejte na kostičky.

V misce smíchejte pomerančovou šťávu, vývar, dvě lžičky medu, pokud chcete, klidně můžete med nahradit javorovým sirupem, lžičku sójové omáčky, zbytek zázvoru a pro dospělé přidejte i chilli.

Na talíři touto omáčkou přelijte nakrájené broskve. Pokud mají vaše vnoučata ráda ořechy, můžete koupit ty pekanové. Posekejte je nadrobno a přidejte do omáčky. Dodá jí to šmrnc a děti budou zaručeně nadšené.

reklama
reklama

Komentáře