
Suroviny:
- 4 menší pstruzi
- citronová šťáva
- 100 g hrubé mouky
- máslo na opečení
- 2 rajčata
- snítka bazalky
- mletý pepř a sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Česneková rukola:
- 200 g rukoly
- 4 stroužky česneku
- mletý pepř a sůl
- máslo na opečení
Postup: Rajčata nakrájíme na půl centimetru silné plátky a smícháme s nasekanou bazalkou, mletým pepřem, olivovým olejem.
Směs na pánvi krátce opečeme a odstavíme. Pstruhy vyfiletujeme a zastříkneme citronovou šťávou. Stranu s kůží obalíme v hrubé mouce smíchané se solí. Na přepuštěném másle opékáme stranou kůže, ještě osolíme.
Na polovinu filetů navršíme připravená bazalková rajčata, přikryjeme druhou polovinou filetu a dopečeme. Podáváme s bramborovými plackami a česnekovou rukolou – v pánvi na másle osmahneme nasekaný česnek, vmícháme rukolu, opepříme, osolíme a ihned podáváme.