Filety pstruha s plátky rajčat

Suroviny:


  • 4 menší pstruzi

  • citronová šťáva

  • 100 g hrubé mouky

  • máslo na opečení

  • 2 rajčata

  • snítka bazalky

  • mletý pepř a sůl

  • 2 lžíce olivového oleje


Česneková rukola:

  • 200 g rukoly

  • 4 stroužky česneku

  • mletý pepř a sůl

  • máslo na opečení


Postup: Rajčata nakrájíme na půl centimetru silné plátky a smícháme s nasekanou bazalkou, mletým pepřem, olivovým olejem.

Směs na pánvi krátce opečeme a odstavíme. Pstruhy vyfiletujeme a zastříkneme citronovou šťávou. Stranu s kůží obalíme v hrubé mouce smíchané se solí. Na přepuštěném másle opékáme stranou kůže, ještě osolíme.

Na polovinu filetů navršíme připravená bazalková rajčata, přikryjeme druhou polovinou filetu a dopečeme. Podáváme s bramborovými plackami a česnekovou rukolou – v pánvi na másle osmahneme nasekaný česnek, vmícháme rukolu, opepříme, osolíme a ihned podáváme.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama