Francouzská cibulačka

Cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů. Je zdravá, chutná a levná. S opečenou bagetkou a rozteklým sýrem nemá chybu.

Suroviny na 4 porce - 3 lžíce olivového oleje - 1 stroužek česneku - 400 g cibule - 1 lžíce hladké mouky - 100 ml červeného vína - 1 l drůbežího vývaru - ½ lžičky soli - špetka pepře - bagetka - 40 g strouhaného tvrdého sýra - petrželka na ozdobu

Postup

1. Česnek utřete a smíchejte se lžící olivového oleje. Zbytek oleje rozpalte v hrnci a poduste na něm dozlatova na plátky pokrájenou cibuli. Přidejte mouku, vodu a červené víno. Osolte, opepřete a uveďte do varu. Na mírném plameni vařte pod pokličkou asi 15 minut.

2. Bagetku nakrájejte na asi 1 cm silné krajíčky a potřete je po obou stranách směsí oleje a česneku.

3. Do každého talíře nebo misky vložte po dvou krajíčkách bagety, zalijte polévkou a posypte strouhaným sýrem. Před podáváním ozdobte petrželkou.

reklama
reklama

Komentáře