Moje sladké tajemství

Francouzská cibulačka

Suroviny:

8 cibulí

3 lžíce másla

400 ml hovězího vývaru

100 g sýra Gruyére

100 ml bílého vína

snítka tymiánu

sůl, pepř

1 lžíce olivového oleje

bageta

Postup:

Na rozehřátém másle orestujte nakrájenou cibuli, osolte a opepřete. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte vínem a vývarem.

Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a na něm opečte plátky bagety. Polévku nandejte do misek a přidejte kolečka opečené bagetky posypané nastrouhaným sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a nechte zapéct. Před podáváním posypte nasekanou pažitkou.

Tip!

Můžete použít i kuřecí vývar, polévka bude mít jemnější chuť. Pokud jste vegetariánka, hovězí vývar nahraďte zeleninovým.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden