Francouzská galetka

Potřebujete:

Na těsto:

250 g pohankové mouky, 1 vejce, 1/4 lžičky hrubozrnné mořské soli, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sádlo nebo máslo na opékání

Na náplň:

150 g slaniny, 300 g cherry rajčátek, 1 větší jablko, 1 až 2 vejce, 1 lžíci dijonské hořčice, 300 g goudy,

Postup:


  1. Mouku, 1 vejce, mořskou sůl a 2 lžíce rozpuštěného sádla rozmixujte s 0,5 l vody. Z těsta osmažte na pánvi z obou stran tenké palačinky – galetky.

  2. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte dokřupava na pánvi. Odstavte a přimíchejte na kostičky nakrájené jablko. Vejce prošlehejte s hořčicí a vmíchejte nastrouhaný sýr.

  3. Galetky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, střed potřete vejcem rozšlehaným se sýrem, přidejte 1 až 2 lžíce směsi slaniny s jablkem a navrch položte na půlky nakrájená cherry rajčátka.

  4. Přehněte okraje galetek, aby vznikla mistička, a dejte asi na 5 minut zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C..

reklama
reklama