Můj kousek štěstí

Francouzské brambory

Brambory si také můžete trochu předvařit ve slupce, stačí cca 10 minut, doba pečení se tak zkrátí.

Potřebujete:

✿ 800 g brambor
✿ 2 cibule
✿ 150 g anglické slaniny
✿ 100 g tvrdého sýra
✿ 250 ml smetany
✿ 4 vejce
✿ sůl, pepř
✿ olej

1. Brambory nakrájejte na plátky a v míse je promíchejte se solí a pepřem. Polovinou brambor poklaďte dno olejem vymazaného pekáčku, na ně dejte nahrubo nakrájenou cibuli a na kousky nakrájenou slaninu a navrch opět vrstvu brambor.

2. Dejte péct do trouby při 180 °C asi 30 minut. Mezitím si rozmíchejte v misce vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem.

3. Když jsou brambory téměř měkké, stejnoměrně je zalijte rozmíchanou smetanou s vejci a sýrem a poté ještě asi 10 minut je zapečte dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden