Francouzské zapečené brambory

Zapečené brambory jsou velmi chutné a jednoduché na přípravu. Můžete je udělat v pekáčku, zapékací míse nebo i na chalupě v remosce.

Potřebujete:

1 kg brambor, 200 g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 3 vejce, 200 ml 31% smetany, 200 g tvrdého sýru _ 4 cibul, sůl, pepř, strouhanku, čerstvou petrželku

Postup:


  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte ji zesklovatět na lžíci sádla.

  2. Pekáček vymažte sádlem a vysypejte strouhankou a střídavě do něj vrstvěte brambory, osolte a opepřete, pak maso a cibuli. Vrchní vrstvu utvořte z brambor a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 160 °C.

  3. Po 10 minutách pekáč zalijte vejci prošlehanými se smetanou a strouhaným sýrem, které osolte a opepřete. Pečte dalších 30–40 minut a podávejte posypané čerstvou petrželkou.

reklama
reklama

Komentáře