Francouzský cibulový koláč

Tento skvělý koláč můžete vylepšit i slaninou nebo šunkou.

Potřebujete:

✿ 300 g hladké mouky
✿ 150 ml vody
✿ 0,5 lžičky sušeného droždí
✿ 30 g oleje
✿ sůl

Náplň:

✿ 200 ml zakysané smetany
✿ 200 g tvarohu
✿ 500 g cibule
✿ 6 stroužků česneku
✿ pepř, sůl
✿ tymián, bazalku, oregáno

1. Do mísy nasypejte mouku, zamíchejte do ní sůl a droždí. Pomalu přidávejte vodu a olej a vypracujte těsto.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno a přimíchejte a chvilku ji opečte na tuku. V misce smíchejte smetanu s tvarohem, solí, pepřem, česnekem, oreganem a bazalkou.

3. Těsto rozválíme a vmáčkněte do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Potřete ho tvarohovou směsí a navrch posypejte cibulí. Posypejte lehce tymiánem a krátce zapečte v troubě při 230 °C, asi 7 minut.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama