Francouzský éclair

Navrch použijte rozpuštěný karamel a hoblinky čokolády a pak bude éclair (vyslovuje se ejklér) skvostný.

Suroviny: na 10 kusů

Těsto:

250 ml vody
100 g másla
 200 g hladké mouky
sůl
 5 vajec

Náplň:  

500 ml mléka
1 vanilkový
pudink
100 g cukru krupice
3 žloutky
150 ml smetany

Poleva:  

100 g bílé či hořké  čokolády
lžíce másla

Postup:

Krém připravte den předem. Smíchejte suroviny kromě smetany. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Přikryjte fólií a dejte do lednice. Den poté vyšlehejte se smetanou. Na těsto přiveďte vodu, máslo a špetku soli k varu, vmíchejte mouku a vařte, než se hmota přestane lepit na vařečku.

Po vychladnutí vmíchejte vejce. Hladké těsto dejte do zdobícího sáčku a na plechu vytvořte pruhy těsta (10 cm). Pečte na 170 °C asi 20 min. Po vychladnutí plňte pomocí zdobícího sáčku. Na polevu rozpusťte čokoládu a máslo.

Doba přípravy: 35 min
Cena za 1 porci: 7 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden