Francouzský koláč

Suroviny na těsto:

200 g hladké mouky

100 g másla

100 g cukru

1 vejce

sůl

Na náplň:

500 g rebarbory

2 lžíce cukru

2 cm zázvoru

3 vejce

70 g medu

250 g řeckého jogurtu

1 lžíce škrobu

vanilka

Postup:

Smíchejte všechny suroviny na těsto, zabalte do sáčku a nechte v lednici odpočinout. Řapíky nakrájejte na kousky, přidejte nastrouhaný zázvor a cukr a promíchejte. V jiné nádobě spojte zbylé ingredience na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C a formu vymažte. Vyválejte těsto a pokryjte jím dno a boky formy. Částí s rebarborou pokryjte dno a přelijte tekutou směsí. Pečte asi 40 minut do zezlátnutí.  .

reklama
reklama