Francouzský salát

Salát namíchaný z plátků brambor, vajec, tuňáka a černých oliv má chuť a šarm.

Suroviny na 4 porce - 500 g nových brambor - 1 žlutá paprika - 1 červená cibule - 100 podélných cherry rajčat - 4 vejce - 400 g tuňáka ve vlastní šťávě - 150 g salátu - 4 lžíce černých oliv bez pecky

Na zálivku - 2 lžíce vinného octa - 1 lžíce olivového oleje - 1 lžíce dijonské hořčice - 1 lžíce majonézy - sůl, pepř

Postup

1. Nové brambory vydrhněte kartáčkem a uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte je vychladnout a nakrájejte na plátky. Vejce uvařte natvrdo, pak je ochlaďte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

Tuňáka slijte. Cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka. Papriku omyjte a nakrájejte na proužky. Rajčátka překrojte napůl.

2. Salát natrhejte do mísy. Přidejte všechny ostatní připravené ingredience a zlehka promíchejte. Ze surovin na zálivku ušlehejte vidličkou dresink.

3. Salát naservírujte na talíře nebo do misek a polijte zálivkou.

reklama
reklama

Komentáře