Francouzský salát s tuňákem

Svůj původ má tento salát ve francouzském městě Nice. Proto ho lidé pojmenovali Niçoise, čtěte nisuáz.


Suroviny:


300 g tuňáka ve vlastní šťávě


300 g cherry rajčátek


hrst čerstvé bazalky


100 g černých oliv


3 vařená vejce


200 g fazolových lusků


1 hlávka kudrnatého salátu


100 g ančoviček


2 lžíce olivového oleje


1 stroužek česneku


1 lžíce vinného octa


špetka hnědého cukru


Postup:


Lusky povařte 10 minut ve vroucí vodě. Vejce uvařte tak, aby byl žloutek uvnitř polotvrdý, tedy cca 7 minut. Připravte si zálivku z oleje, prolisovaného česneku, octa a cukru.


Na talíř naservírujte natrhaný salát, rozkrájená vejce, kousky tuňáku, filetky ančoviček, olivy a nakrájená rajčátka a lusky. Salát bohatě zalijte připraveným dresinkem a posypejte bazalkou. Dobrou chuť!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden