Můj čas na kafíčko

Frank Sinatra si vzal Avu Gardner deset dnů poté, co se kvůli ní rozvedl!

Nejprve jí vadilo, že je ženatý, ale potom slavnému svůdci rychle podlehla!

Toužil po její kráse a nakonec ji získal. Nebylo to ale na dlouho. Vztah Franka Sinatry (+82) a Avy Gardner (+67) sice trval šest roků, ale po dvou letech už spolu nežili!

Hollywoodská hvězda Ava Gardner (+67) přišla na svět jako štědrovečerní dárek a nejmladší ze sedmi sourozenců. Byla krásná už v době dospívání, ale matka jí pečlivě chránila. Nejednou jí dokonce násilím vytáhla z auta, kde měla mladičká dívka rande. Ava snila o kariéře herečky, ale nedávala si velké šance. Všechno se změnilo, když se jako studentka vydala za sestrou do New Yorku. Švagr, který byl fotograf, nafotil její portrét a umístil ho do své výlohy jako ukázku. Tvář zaujala šéfy jednoho hollywoodského studia. Prostá a nevzdělaná dívka z venkova tak dostala obrovskou životní šanci.

První svatbu musela utajit!

Krásné hollywoodské herečky nemívají šťastná manželství a v tomto směru nebyla Ava Gardner bohužel výjimkou. Jejím prvním životním partnerem se stal kolega Mickey Rooney (+93). Stalo se tak v lednu roku 1942. Oba byli mladí - Avě bylo devatenáct, jemu jednadvacet. Obřad proběhl tak trochu v utajení, Rooney měl tehdy úspěšnou sérii filmů s kovbojem Andym Hardym, a ve studiu se obávali, že by jeho fanoušci a fanynky mohli být zklamáni, kdyby věděli, že se jejich favorit oženil. Ohledy na svého manžela brala zanedlouho i Ava, poté, co zjistila, že je jí opakovaně nevěrný. Rozvedla se s ním za dva roky, ale souhlasila s tím, že příčina zůstane utajena, aby mu nepoškodila pověst. Druhé manželství, s hudebníkem Artiem Shawem (+94), pak bylo ještě kratší - v roce 1945 svatba, v roce 1946 rozvod.

Musela ho finančně podporovat!

Třetím životním partnerem a osudovým mužem Avina života se stala jiná hollywoodská legenda, herec a zpěvák Frank Sinatra (+82). Tomu se už dlouho líbila, i když byl ženatý. Jedné noci zavolal z terasy svého hollywoodského domu směrem, kde bydlela krásná Ava, po které toužil. Ta to zaslechla a zamávala mu, nic s ním ale mít nechtěla. Po dalším setkání v jednom tanečním podniku ale změnila názor. Frank se rozvedl a hned ji požádal o ruku, takže svatba se konala pouhých deset dnů poté, co znovu získal svobodu. V době, kdy se poznali, neprožíval Sinatra právě nejšťastnější období své kariéry. Ava mu dokonce často půjčovala peníze, aby mohl kupovat dárky pro své děti z předchozího manželství. Když natáčela v Africe film, musela mu koupit letenku, aby se za ní mohl přijet podívat. Oba dva měli hodně temperamentní povahu – o Sinatrovi bylo známo, že několikrát napadl novináře. Navzájem na sebe žárlili, takže stejně rychle, jako do manželství vstoupili, začali ze vztahu couvat. Vydrželo jim to nakonec pouhé dva roky, oficiálně se ale rozvedli až za šest let. Frank se pak oženil ještě dvakrát, ale teprve se čtvrtou manželkou vydržel až do své smrti. Na Avu ale nikdy nezapomněl, a když měla ve stáří těžké zdravotní problémy, platil jí vysoké náklady za lékaře specialisty!

Byla třikrát vdaná, ale matkou se nestala!

Osud venkovské dívce dopřál slávu a relativně spokojený život, nikoliv však mateřství. Ne že by se o naplnění této role nesnažila: s Frankem Sinatrou byla dvakrát těhotná, ale v obou případech to bohužel skončilo tím, že Ava potratila. Tři nepovedená manželství a rozčarování z hollywoodského života přivedly Avu k tomu, aby se v roce 1955 přestěhovala do Evropy, konkrétně do Španělska. Tam zůstala až do roku 1968, než ji problémy s daněmi přinutily znovu změnit bydliště a zakotvit v Londýně, kde setrvala až do své smrti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden