Frankfurtská polévka

Přebývají vám párky v chladničce? Tak rozhodně z nich udělejte naši skvělou frankfurtskou polévku.

Ingredience: 5 nožiček párků, 1 cibule, 1,5 l masového vývaru, 1 lžička mleté papriky, 2 špetky mletého kmínu, špetka chilli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml plnotučného mléka, olej do základu, sůl a pepř, petrželová nať

Postup: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, do které přidáme sladkou papriku a špetku chilli. Zasmahnutý základ zalijeme horkým vývarem, přidáme koření, dosolíme a lehce povaříme. Přidáme na kolečka nakrájené a opečené párky, prolisovaný česnek a mírně bublající polévku zalijeme vlažným mlékem, ve kterém rozmícháme mouku. Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou.

reklama
reklama