Moje šťastná hvězda

Gabriela Vránová: Zvládne těžký souboj s rakovinou?

Všem slibuje, že se vrátí v plné síle

Obrovským šokem musela být pro představitelku Aničky Čihákové z Chalupářů GABRIELU VRÁNOVOU (77) diagnóza, kterou lékaři po vyšetření vyřkli. Původně se zdálo, že vlivem velkého pracovního vypětí selhal herečce organismus, všechno je ale jinak!

V závěru ledna letošního roku herečka bez jakéhokoli varování zkolabovala. Udělalo se jí v práci špatně, a proto jí kolegové okamžitě zavolali pomoc. Záchranná služba odvezla Vránovou do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde se podrobila sérii několika vyšetření. Původně nic nenasvědčovalo tomu, že její stav bude tak vážný. „Nebylo mi dobře, ale už je to lepší. Dají mě tady do pořádku,“ vzkázala tehdy herečka. Nepopsala však, co přesně ji trápilo, jen uvedla, že ji zlobilo tak nějak všechno naráz. Její kolegové ale byli o něco sdílnější. „Gábi selhal organismus! Dlouhou dobu kašlala na doktory, teď se jí to sečetlo a podtrhlo,“ uvedla blízká kolegyně Vránové. Kombinace nezdravého životního stylu, velkého pracovního vypětí a podle všeho také nedůsledná lékařské péče si vybrala svou daň. Vzhledem k tomu, že má herečka už deset let voperovaný kardiostimulátor, předpokládalo se, že její potíže způsobuje srdce. Pravda však byla mnohem horší.

Její kolegové přiznali, že o své zdraví příliš nedbala.

Silně krvácela do střev

Ještě před nástupem do nemocnice k plánovanému zákroku Vránová novinářům děsivou dia- gnózu potvrdila. „Jdu na operaci. Držte mi palce. Mám nádor na tlustém střevě!“ V polovině února tak podstoupila náročnou operaci, při níž jí byl útvar odstraněn. Herečka před operací nijak neskrývala své obavy, bála se, aby vše dopadlo dobře. Obavy však neměla jen ona, ale i její rodina. Zejména pak syn ONDŘEJ KEPKA (47), který se modlil, aby náročný zákrok zvládla s ohledem na nemocné srdce. Rakovinu lékaři odhalili takřka okamžitě. Selhání organismu měl způsobit velký úbytek červených krvinek. Herečka totiž několik týdnů silně krvácela do střev. Měla proto obrovské štěstí, že ji záchranná služba převezla do nemocnice včas.

Operaci zvládla dobře

Lékaři byli, co se týče hereččina zákroku velmi optimističtí. „Mám prý tělo čtyřicítky,“ smála se Vránová ještě před operací. Ta nakonec opravdu dopadla dobře. „Žiju, vzkažte to všem! Už chci ale domů!“ posteskla si.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden