Můj kousek štěstí

Galantní muž se smyslem pro humor

Můj kousek štěstí

Major Maisner pocházel z drsného prostředí Žižkova, na které ale rád vzpomínal

Mohl se z něho stát lékař, on se ale vydal za snem tatínka. Stal se z něho herec. Jeho komediální postavičky nám přirostly k srdci tak, že nikdy nezapomeneme!

Jeho příchod na svět byl provázený dramatickými událostmi doby. Narodil se v den, kdy kapitulací Japonska oficiálně skončila druhá světová válka, a to poté, co jeho maminka jen o fous unikla smrti. Jako těhotnou ženu ji tehdy ukryli během bombardování do druhého suterénu sklepení, a to bylo její štěstí. Ti, kteří byli ve sklepě výš, nálet nepřežili.

Už zrození budoucího oblíbeného herce tedy provázelo veliké štěstí. Ladislav Potměšil (†75) vyrůstal na pražském Žižkově, kde přes ulici bydlel Jiří Krampol (83).

„Osobně jsme se jako kluci neznali, protože byl starší, ale vím, že se ho na Žižkově všichni kluci báli,“ vzpomínal na Krampola, se kterým se setkal až o mnoho let později v divadle a v televizi. Vzniklo mezi nimi

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden