Galetka s medovými fíky

Galetky mají neuvěřitelné kouzlo. Jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 30 Kč

Suroviny na 8 porcí

Na těsto

- 1 a ½ hrnku hladké mouky

- ¼ hrnku podmáslí

- 120 g másla

- 3 lžíce krupicového cukru

- špetka soli

- pečicí papír

Na náplň

- 8 fíků

- 5 lžic krupicového cukru

- 4 lžíce ricotty

- 1 lžíce medu

- špetka skořice

Postup

1. Z přísad na těsto vypracujte pružné lehce lepivé těsto. Nechte ho 10 minut v lednici.

2. Fíky nakrájejte, obalte v krupicovém cukru a položte na pánev. Zahřívejte na středním plameni. Fíky posypte zbývajícím cukrem a nechte zkaramelizovat. Dobře promíchejte.

3. Těsto rozválejte a přeneste na plech s pečicím papírem. Potřete ricottou a medem, posypte skořicí a navrstvěte fíky. Okraje přehněte. Pečte při 175 ºC asi 30 minut.

reklama
reklama