Moje chvilka pohody

Galetka se švestkami

Francouzský křehký koláč s ohrnutými okraji a ovocnou náplní je výborný a zdravý moučník.

Suroviny

Na těsto - 220 g hladké mouky - 60 g krupicového cukru - 30 g kukuřičné krupice - 110 g másla - 80 ml podmáslí - špetka soli - pečicí papír

Na náplň - 400 g vypeckovaných švestek - 70 g krupicového cukru - 1 lžíce másla - špetka skořice - nasekané mandle

Postup

1. Smíchejte mouku, cukr, krupici a sůl. Postupně přidejte změklé máslo a pak i podmáslí a vypracujte hladké pevné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice.

2. Těsto vyválejte a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem. Rozprostřete na něj pokrájené švestky smíchané s cukrem a skořicí a posypte mandlemi. Přehněte okraje a potřete je rozpuštěným máslem.

3. Galettku pečte při 175 ºC asi 45 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden