
Křehký koláč z celozrnné mouky se sýrovo-houbovou náplní se vám bude rozplývat na jazyku.
Suroviny
Na těsto - 130 g celozrnné mouky - 60 g másla - 1 vejce - špetka soli
Na náplň - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 1 lžíce olivového oleje - 120 g ricotty - 150 g žampionů - 1 lžíce sušeného oregana - sůl
Postup
1. Mouku smíchejte se solí a pak rukama propracujte s nakrájeným máslem. Přidejte vejce a vytvořte hladké, pevné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2. Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte pokrájenou cibulku. Přidejte na slabé plátky nakrájené očištěné žampiony a nasekané stroužky česneku, a restujte asi 8 minut. Ochuťte oreganem a osolte.
3. Odleželé těsto rozválejte do kruhu. Rozprostřete na něj ricottu (okraje nechte volné) a navrch dejte houbovou vrstvu. Okraje přehněte.
4. Galettku přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a pečte asi 20 minut.