Gazpacho

Příprava: 120 min. Cena za 1 porci: 22 Kč

Suroviny na 4 porce:

● 4 šál. kráj. melounu

● 1 cibule

● 2 okurky

● 2 chilli papričky

● 3 rajčata

● 3 lž. balzamika

● 2 lž. olivov. oleje

● 2 lžič. soli

● kajen. pepř

● ¼ šál. petržele

● 1 limeta

● 2 jarní cibulky

Postup:

Rozmixujeme 3 šálky melounu, cibuli, okurky, 1 chilli papričku a rajčata. Přidáme balzamico, olej, pepř a sůl a znovu rozmixujeme. Pokud je směs moc sladká, přidáme ještě balzami co. V létě dáme směs do ledničky a asi jednu hodinu chladíme.

Na ozdobu použijeme zbytek vodního melounu, chilli papričku, koriandr nebo petrželku, jarní cibulku a přidáme limetkovou šťávu. Okořeníme několika špetkami mořské soli. Vychlazenou směs nalijeme do misek a ozdobíme.

reklama
reklama

Komentáře