Můj kousek štěstí

„Geislerky“ si to rozdávají o diváka!

Poprvé hrají sestry spolu a my můžeme sledovat, nakolik se jejich herectví liší. Seriál Anatomie života udělal z jedné zdravotní sestru, herecky zkušenější sourozenec je doktorkou. 

Na pozici nadmíru sebevědomé, byť někdy popletené lékařské specialistky je starší ze sester, Aňa Geislerová (44) velmi suverénní i ve své scenáristy předepsané omylnosti. Její mladší sestra Ester je z jiného těsta už na první pohled. A ten dává tušit, že tu někdo prošel tvrdou školou života…

Život ji naučil

Ester má patnáctiletá dvojčata – dcera se jmenuje Mia Rosa, syn Jan Etiènne. Za jejich otce byla osm let vdaná, a když se rozváděla, studovala zrovna Akademii výtvarných umění. Talent mají všechny tři sestry Geislerovy všestranný, po své matce Věře (74) především výtvarný, po otci Petrovi (†59), japanologovi, získaly zřejmě velký rozhled.

A snad také jistý, až orientální, klid. Ten je ovšem patrný jen na povrchu. Jak sama Ester přiznává, náročný rozvod ji stál hodně sil, stejně jako následné existenční starosti a snaha postarat se o sebe a o své děti sama. „Někdy jsem v noci nespala a brečela. Bylo to pro mě důležité období, rychle jsem dospěla,“ vzpomíná.

Prožila své menší osobní peklo. Je jistou ironií osudu, že právě tyhle zkušenosti jí teď mohou ve ztvárnění role sestry Jany Navrátilové hodně pomoci. Aby svou roli dostala pod kůži, absolvovala ale i několik směn přímo v nemocnici mezi skutečnými zdravotníky.

Obdivuje pravé sestřičky

„Za dvě noční směny jsem viděla tolik profesionality a lidskosti! Odcházela jsem dojatá, vděčná a v klidu, že jsme opravdu v dobrých rukou,“ poslala později svým „kolegům“ vzkaz. Ester dostává v seriálu od počátku zřetelně více prostoru, než její sestra.

Tvůrci v ní tuší ještě větší hvězdu, než jakou se stala díky například seriálu Na vodě, nebo finskému filmu Psi nenosí kalhoty, kvůli kterému se musela naučit potápět.

Mohla být světovou topomodelkou, kdyby kdysi jako patnáctiletá finalistka světové soutěže Elite Model Look rozvíjela dobře načatou kariéru. To by v sobě ovšem musela najít víc tvrdosti a egoismu. Stala se ale matkou se vším, co k tomu patří.

Ta nejstarší chybí

Bude ještě hodně zajímavé sledovat, jak budou obě sestry seriálem procházet. Aňa jistě s bravurní profesionalitou, Ester s přirozeností podpořenou prožitkem a životní zkušeností.

Do třetice tu bohužel chybí jejich nejstarší sestra Lenka (46), výtvarnice a zpěvačka a matka dvou dětí. Ovšem co není, ještě může být. Geislerky se ničeho nebojí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden