Moje chvilka pohody

Gel, ubrousky nebo mléko? Co pleť, to jiné odličovadlo.

Stejně důležité, jako samotné odličování je i to, jakým přípravkem pleť odličujete. Zatímco smíšenou pleť můžete odličovat čímkoli, citlivá nesnese produkty s alkoholem a parabeny.

Pokud chcete mít pěknou a zdravou pleť, bez mazu a ucpaných pórů, musíte ji pravidelně odličovat a čistit. Každý typ pleti ale vyžaduje jiný přístup a jinou péči.

Smíšená je nenáročná

Majitelky normální a smíšené pleti (ta se vyznačuje suššími místy v oblasti tváří a naopak lehkou mastnotou na čele, nosu nebo bradě) si mohou gratulovat. Tyto typy pleti totiž snesou v podstatě všechna dostupná odličovadla, ať už se jedná o gely, pleťové vody, ubrousky nebo pleťová mléka.

Záleží tedy pouze na tom, co vám bude vyhovovat nejvíce. Po důkladném odlíčení dopřejte pleti hydrataci prostřednictvím pleťového krému a jednou za čas použijte pleťový peeling.

Na suchou bez alkoholu

Jedno velice důležité pravidlo. Na suchou pleť používejte pouze přípravky, které neobsahují alkohol (je to vždy napsáno na produktu), který by už tak suchou pleť ještě více vysušil.

U suché pleti je také důležitá hydratace, proto volte odličovadla na olejové bázi nebo pleťová mléka, a nikdy nezapomeňte na kvalitní hydratační a vyživující krém.

Mastné prospívá gel

Mastná pleť vyžaduje nejvíce péče. Bojovat musíte nejen se zvýšenou tvorbou mazu, ale i s ucpanými póry a nežádoucím akné. Pleť proto zbytečně nepřetěžujte a používejte přípravky určené přímo na mastnou pleť.

Co se týče odličování, sáhnout můžete po odličovacím gelu, toniku nebo pleťové vodě pro mastnou pleť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden