Gnocchi s omáčkou quattro formaggi

Suroviny na 2 porce:

500 g gnocchi

125 g gorgonzoly

100 g mozzarelly

100 g ementálu

70 g strouhaného parmazánu

½ bílé cibule

bazalka

150 ml smetany na vaření

extra panenský olivový olej

sůl

pepř

Postup:

Půlku cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si gorgonzolu, mozzarellu bez nálevu, ementál a strouhaný parmazán. Sýry překrájíme na menší kousky. Na pánvi si rozehřejeme extra panenský olivový olej, nakrájenou cibulku asi minutu zarestujeme. Poté přilijeme 150 ml smetany na vaření, přidáme připravené sýry, opepříme a povaříme. Vroucí vodu důkladně osolíme a gnocchi uvaříme podle návodu. Připravíme si asi 6 bazalkových lístků, nakrájíme je na tenké proužky a těsně před podáváním je vmícháme do omáčky. Gnocchi servírujeme s omáčkou a zdobíme čerstvou bazalkou.

reklama
reklama

Komentáře