Můj kousek štěstí

Granátové jablko přináší mládí, svěžest a krásu

Tato jablíčka z Rajské zahrady byla zasvěcena bohyni lásky Afrodité. Svými výjimečnými účinky na vzhled si získala název Elixír mládí Kromě plodů se využívají i listy pro přípravu čaje, kůra a slupky plodů pro výrobu barviva pro barvení orientálních koberců, a tvrdé, žluté, kvalitní dřevo pro řezbářské účely.

Zkuste je vypěstovat

Vyberete hodně zralý plod, semena i s dužinou necháte dva dny kvasit ve vlažné vodě, pak odstraníte dužinu, opláchnete a ihned vysazujete. Teplota by měla být okolo 25 °C, zemina kyselejší. V optimálních podmínkách se dočkáte prvních jablíček po šesti letech. Umí ničit rakovinu Zrnka granátového jablka obsahují velké množství železa, sodíku, draslíku a vápníku. Z vitamínů jsou bohatě zastoupeny C, B a A. Šťáva z granátových jablek zpomaluje zhoubné procesy některých druhů rakovin, pomáhá při problémech s krevním oběhem, kardiovaskulárními chorobami, zlepšuje potíže spojené s anginou pectoris, obecně posiluje srdce. Zklidňuje artritidu, preventivně působí proti vzniku osteoporózy. Jedlé části působí projímavě, výluh z blány a slupek naopak léčí průjem.

Čistí krev a omlazují

Mají výrazné antioxidační účinky a tím ochraňují buňky před negativním působením kyslíkových radikálů. Obecně příznivě působí na kvalitu a vzhled kůže. Granátové jablko bylo v minulosti považováno za elixír věčného mládí, krásy a zdraví, jeho omlazující účinky znali již ve starém Egyptě. Velmi důležité je proto využití granátového jablka v kosmetickém průmyslu. Pomáhá zpevňovat suchou pokožku. Extrakt ze semínek granátového jablka v přípravcích pomáhá zpomalovat stárnutí pokožky, pokožku úžasně hydratuje a vyživuje. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden