Můj kousek štěstí

Grep osvěžuje a chrání proti úpalu

Osvěžující a velmi zdravý. V rozumné míře je velmi vhodný do letních veder. Zvyšuje odolnost vůči nemocím, posiluje vitalitu a chrání proti řídnutí kostí. Jako jediný z citrusů pochází z amerického kontinentu.

Citrony, mandarinky i pomeranče mají svoji domovinu v Asii. Dužina grepu obsahuje obrovské množství vitamínu C, vápník, flavonoidy a typický hořký glykosid naringin. Obsahuje i kyselinu galakturonickou, která má blahodárný vliv na naše cévy.Rozpouští vápenaté usazeniny a snižuje obsah cholesterolu v krvi. Nezanedbatelný je i obsah pektinu, který snižuje hladinu nebezpečných tuků v krvi a je prevencí proti rakovině žaludku, slinivky a střev.Jeho hořká složka podporuje trávení chuť k jídlu. Podporuje hubnutí Trápí-li vás nachlazení, pak zkuste tento snadný recept: V poměru 1:1 smíchejte horký zelený čaj, vymačkanou šťávu z 1 grepu a hodně medu.Pije se ihned, co nejteplejší a zaručeně to vyhání všechny bacily z těla. Navíc usnadňuje hubnutí tím, že jeho hořká chuť obalamutí žaludek a zahání chuť na sladké. Účinné látky grepu snižují obsah cukru v krvi, je tedy vhodný i pro diabetiky.

Posilujte své kosti

Šťáva z grepu je vhodnou prevencí řídnutí kostí. Je to tím, že grepový plod je nabit antioxidanty a snížení hustoty kostí způsobuje nadbytek oxidantů v našem těle. Grep je účinně vychytává.V poslední době jsou za senzační považována také jadérka z grepfruitů. Jsou přírodní antibiotikum. Působí proti 800 kmenům bakterií, virů a parazitů. Extrakt z grepu se proto uplatňuje při léčení kvasinkových infekcí, zánětech pochvy, plísní, vyrážek, cyst a oparů.Zevně ho lze aplikovat při zánětech středního ucha, bércových vředech, lupence, zánětech dásní, působí i na zubní kaz, záněty hrtanu a na parazitní onemocnění. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden