Grilovaná makrela

Makrelu koupíte zcela běžně, je bohatá na zdravé tuky a bílkoviny, chutná a zasytí.

Potřebujete:

✿ 2 makrely
✿ koření na ryby bez soli
✿ 2 citrony
✿ čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, oregano, pažitku…)
✿ čerstvou zeleninu

1. Vykuchané ryby omyjte, můžete odříznout hlavu a ocas, ale grilovat je můžete i vcelku. Celé ryby pokapejte citronovou šťávou zvenku i zevnitř a posypejte kořením bez soli. Kůži můžete několikrát naříznout. Čerstvé bylinky složte do svazečků a vložte do ryb.

2. Ryby položte na středně rozpálený gril nebo je můžete zabalit do alobalu a vložit na klasický gril s uhlíky. Grilujte několik minut z jedné strany, otočte a pak je ogrilujte z druhé strany.

3. Pokud se maso odděluje, můžete rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dogrilovat. Podávejte se zeleninovou oblohou a citronem, případně s pečivem.

reklama
reklama

Komentáře