Moje sladké tajemství

Grilované brambory jako příloha

Suroviny:  4 středně velké brambory  4 středně velké batáty Na dip:  180 g zakysané smetany  30 g čerstvých bylinek dle chuti  sůl a pepř

Postup:  Brambory omyjeme a zabalíme do alobalu. Oblíbené bylinky nakrájíme nadrobno a smícháme se smetanou.

Směs bylinek a smetany lehce osolíme. Gril nastavíme na nepřímé grilovaní a necháme ho cca 5 minut rozpálit na 200°C.  Brambory zabalené v alobalu položíme přímo na mřížku a pečeme v grilu 40–60 minut. Sladké brambory budou udělané rychleji.

Když jsou brambory hotové, rozbalíme alobal, brambory nařízneme hlubokým řezem křížem a opatrně rozevřeme. Naplníme směsí s bylinkami a podáváme k masu. Jinak brambory můžeme naplnit i jinou směsí, dle chuti.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden