Léto sice pomalu končí, ale stále je čas vychutnat si jeho poslední hřejivé paprsky a lahodné chutě. Než se rozloučíte s tímto kouzelným obdobím, dopřejte si doma ještě jeden výjimečný gurmánský zážitek. Představujeme vám recept na grilované hřebenatky s mangem, který sestavil kulinářský tým progresivní holistické wellness kliniky SHA.
Tento lehký pokrm, jakým grilované hřebenatky s mangem a zálivkou z bílého česneku bezpochyby jsou, je ideální pro detoxikaci a hubnutí, je zároveň dokonalým způsobem, jak oslavit závěr léta a načerpat energii do nadcházejících podzimních dnů. Na přípravu stačí 20 minut.
Ingredience na bílý česnek s piniovými oříšky
120 g pyré z bílých mandlí
250 g vody
7 ml octa sherry
20 g extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
10 g soli
Ingredience na mangovou zálivku
1 cuketa
1 mrkev
1 bílá ředkev
200 g mangového pyré
20 ml extra panenského olivového oleje
200 ml umeboši octa
Ingredience na grilované hřebenatky
6 hřebenatek (bez krunýře)
extra panenský olivový olej Sůl
Příprava bílého česneku s piniovými oříšky:
Všechny ingredience smíchejte dohromady a přeceďte přes jemné síto. Následně nechte odstát v chladničce.
Příprava mangové zálivky a hřebenatek
Zeleninu nakrájejte na brunoise. Následně smíchejte brunoise s mangovým pyré, olejem a octem. Maso hřebenatek pak okořeňte a dobře je opečte na pánvi.
Servírování
Dno misky naplňte bílým česnekem. Na talíř dejte 3 hřebenatky. Lžící potřete hřebenatky mangovou zálivkou. Ozdobte výhonky a květy.