Moje sladké tajemství

Grilované krevety s česnekem

Suroviny:


  • 10 kusů tygřích krevet

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • 3 cm čerstvého zázvoru

  • ½ citronu

  • Omáčka:

  • šťáva z 1 citronu

  • 2 cm

  • 1-2 chilli papričky

  • 1 stroužek česneku

  • 1 menší koriandr

  • Postup:


Krevety omyjeme a osušíme. Do větší misky vlijeme olej. Česnek oloupeme a prolisujeme do oleje. Zázvor oloupeme a nastrouháme, citronovou kůru nastrouháme najemno. Olej promícháme s česnekem, zázvorem, citronovou kůrou a šťávou. Do marinády vložíme krevety a necháme je 1 hodinu marinovat.

Krevety grilujeme na rozpáleném grilu zhruba 5 minut z každé strany. Troubu předehřejeme na 200 °C, krevety rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 8–10 minut dorůžova. Pravidelně je kontrolujeme, aby nebyly vysušené.

Mezitím připravíme omáčku. Do misky vymačkáme šťávu z citronu. Zázvor a chilli papričku nasekáme nadrobno a vsypeme do citronové šťávy. Česnek oloupeme a prolisujeme do citronové šťávy. Přidáme nadrobno nasekaný koriandr a promícháme. Upečené krevety přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.

TIP:

Syrové krevety mají šedou, jakoby průhlednou barvu. Zrůžoví při vyšší teplotě, kdy se z jejich těla začne uvolňovat karoten. Podle toho poznáte, že je kreveta hotová.

Jakmile zrůžoví nebo získá krásnou oranžovou barvu, podávejte ji. Delším pečením či vařením se vysuší a bude gumová. Krevety grilujte vcelku, krunýř je ochrání před přímým žárem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden