Grilované kuřecí s hořčičnou marinádou

Konečně nastává čas grilování. Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími. Není proto důležitějšího úkolu než pohostit rodinu či přátele a připravit jim gurmánský zážitek, na který budou rádi vzpomínat.

Na grilování využijte například Kuřecí prsní řízky či Kuřecí řízky stehenní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy a úspěch máte zaručený. Na trhu najdete i oblíbená marinovaná kuřecí masa ve formě balení Family grill a Party grill.

Family grill si vždy vychutnáte ve variantě s jednou ze čtyř marinád, bylinkovou Rozemary, jemně pikantní Gurmán nebo bez přidaného oleje Brazílii a Argentinu. Party grill balení naopak nabízí vždy dvě z oblíbených marinád dohromady, Rozemary a Gurmán či Argentina a Brazílie.

Hořčičná marináda - ingredience:
4 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce kremžské hořčice
sójová omáčka
5 stroužků česneku
čerstvá bazalka
červená paprika, kari a sůl

Postup:
Nejprve si všechny ingredience vyskládejte na pracovní plochu. Nasekejte čerstvou bazalku nadrobno a utřete 5 stroužků česneku.

Připravte si misku, do které postupně smíchejte olej, kečup, hořčici a přidejte bylinky a koření, utřený česnek a dle chuti přidejte sójovou omáčku.

S připravenou zálivkou potřete kuřecí maso a nechte pár hodin, nejlépe přes noc v marinádě. Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden