Můj kousek štěstí

Grilování: Krkovice s BBQ marinádou

Krkovice se jako tučnější maso na gril hodí, protože se tolik nevysušuje a je pak šťavnatější.

Potřebujete:

✿ 750 g krkovice
✿ sůl

Marináda:

✿ 1 lžičku sladké mleté papriky
✿ 1/2 lžičky chilli
✿ 1 lžičku oregana
✿ 1 lžičku mletého nového koření
✿ 1 lžičku koriandru
✿ 1 menší cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 lžičku hořčice
✿ sůl
✿ olej

1. Krkovičku nakrájejte na plátky, promačkejte je jen trochu dlaní, z obou stran trochu osolte a dejte stranou odležet. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte najemno a česnek utřete.

2. Připravte si marinádu: Do misky dejte mletou papriku, chilli, oregano, nové koření a koriandr, trochu soli a promíchejte. Přidejte cibuli, česnek, hořčici a olej a vše opět dobře promíchejte. Do směsi naložte krkovičku a nechte přikryté v lednici nejméně 24 hodin.

3. Během grilování maso průběžně potírejte zbylou marinádou až do jejího vypotřebování. Grilujte do změknutí masa a pak podávejte s grilovanou, nebo čerstvou zeleninou a dipem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden