Grilování - Pljeskavica

Potřebujete:

250 g mletého telecího masa, 250 g mletého hovězího masa, 250 g mletého skopového masa, 250 g mletého vepřového masa, 1 lžičku pepře, 1 lžičku pálivé papriky, 2 velké sladké cibule, 1 skleničku ajvaru nebo lutenice, 1 kelímek zakysané smetany, půl bochníku bílého chleba nebo 5 placek z těsta na bílý chléb, olivový olej

Postup:


  1.  Umleté maso promíchejte, okořeňte paprikou a pepřem, osolte a nechte 20 minut odpočinout.

  2. Mezitím rozkrojte sladkou cibuli napolovic a pak ji nakrájejte na středně silné plátky.

  3. Odleželou masovou směs rozdělte na pět dílů. Z každého udělejte velkou, asi půl centimetru silnou placku. Placky potřete olejem a opékejte na grilu na plátu. Pokud nemáte plát, podložte placku při opékání alobalem. Chleba nakrájejte na krajíce a ty zlehka opečte na grilu. Pokud máte chlebové placky, které se s pljeskavicou tradičně jedí, nechte je také opéct a poté je prokrojte na kapsu.

  4. Pljeskavicu vložte do placky nebo na chleba, potřete ajvarem či lutenicou, přidejte lžíci zakysané smetany a podle chuti cibuli. 5 Pljeskavicu můžete obložit i sýrem, zeleninou, potřít hořčicí nebo kečupem..

reklama
reklama